טכניקות וציוד טיפול ייחודי במרכז שידרה
המכשור בו אני משתמש במרפאתי הומצא ופותח ע"י שלושה מעמודי התווך של הכירופרקטיקה בעולם.
ד"ר ג'יי קליי תומפסון, מהנדס במקצועו המקורי, פיתח את שולחן הטיפולים הייחודי, הנמצא במרפאתי, כשלימד בפאלמר קולג' (הקולג' לכירופרקטיקה הראשון אותו ייסד בי ג'יי פאלמר). הוא היה חבר יקר, מורה ומנטור(הערת ביניים: סבה של אשתי לשעבר). חלקי שולחן הטיפולים יכולים לנוע מעלה ומטה. זה מאפשר כיוון מדויק ועדין של מפרקי האגן, חוליות עמוד השדרה והצוואר באופן מדויק ועדין. בשולחן טיפולים זה קיים מנגנון המאפשר לנשים הרות לשכב על הבטן (כולל חודש תשיעי) בכדי לשפר ולהסיר לחצים מעמוד השדרה שלהן. כיוונים מדויקים נעשים בעזרת כפות הידיים או האצבעות ע"י הנעה מהירה והורדת החלק הנע בשולחן הטיפולים. כשהחלק הנע נעצר החוליה ממשיכה לנוע ונעצרת במקומה הנכון. טכניקת תומפסון, בה אני משתמש, היא עדינה, מבוססת על מהירות ומאפשרת הורדה ניכרת בכוח הנדרש לכיוון מפרקים ועמוד השדרה. כיוון כירופרקטי מדויק עם ציוד זה עומד בניגוד מוחלט לשיטות הטיפול הכוללות מניפולציות, לחיצות, מתיחות ופריקות של מפרקי עמוד השדרה ועולה באיכותו על טכניקות אלו. את טכניקת תומפסון לימדתי באוניברסיטת לייף באטלנטה בשנים בהם שמשתי כמרצה.
ד"ר וולטר וורנון פירס הוא ממציא ה"מכוון הקינטי". שיטת הטיפול בה אני משתמש מבוססת על הטכניקה שלו "ריזלטס" (תוצאות). היה לי הכבוד ללמוד ממנו במספר סמינרים בארה"ב. המכוון הקינטי מחובר לתיבת בקרה וכולל יחידה עם מנגנון קפיצי המפעיל נקישות בתדר ובעוצמה משתנים לפי הצורך. המכשור הוא אלקטרוני ומנגנון אלקטרו מגנטי מאתחל את הנקישות. בעזרתו ניתן לבצע כיוון חוליות ע"י הקשות עדינות בזויות הנדרשות באופן המותאם לאנטומיית הגוף. עוצמת ההקשות ניתנת לויסות וניתן להשתמש במתאם הקינטי עם תינוקות, ילדים ומבוגרים בגיל השלישי. בקצה המכשיר מותאם מוט קטן ודק עם קצה אחד או שני קצוות. קצוות אלה מכוסות כריות גומי רכות עם שטח מגע קטן. עובדה זו מאפשרת דיוק מקסימלי בעת הכיוון. אני משתמש בטכנולוגיה זו למעלה מ-25 שנים.
אנליזה וניתוח הנתונים הוא ייחודי לטכניקות בהם אני משתמש. טיפול בעזרת מכשור ייחודי זה משפר את דיוק כיוון החוליות. אופן טיפול זה עומד ברמה אחרת לגמרי בהשוואה לשיטות טיפול הכוללות מניפולציות, לחיצות, מתיחות ופריקות של מפרקי עמוד השדרה. איני מבצע מניפולציות של עמוד שדרה במרפאתי!
ד"ר גלן סטילווגון הוא ממציא מערכת התרמוגרפיה "ויזי-תרם" שהחלה את דרכה בשנת 1983. כמו כן יחד עם ד"ר פירס הם פיתחו את טכניקת פירס-סטילווגון שהייתה מבוססת על טכניקת תומפסון. את ד"ר סטילווגון הכרתי בינואר 1993 ומאז לא נפרדו דרכנו. עד היום אני רואה בו מורה ומנטור שעיצב הרבה באופי האישי שלי, גישתי לחיים בכלל וכירופרקטיקה בפרט. ד"ר סטילווגון נולד ב23 למאי, 1925 ולמד כירופרקטיקה בפאלמר קולג' תחת בי. ג'יי. פאלמר, שפיתח את תחום הכירופרקטיקה לגדולתו בעולם. למדתי רבות מד"ר סטילווגון ומאוחר יותר התחלנו להרצות יחדיו. מורה, מנטור, דמות אב וחבר יקר, שאהבתי מאוד הלך לעולמו ב16 ליולי 2006. את חותמו אני נושא בגאווה לנצח. יחד עם טכניקת תומפסון לימדתי תרמוגרפיה באוניברסיטת לייף. את חומר הלימוד ומערכי השיעור לכיתת התרמוגרפיה כתבתי וערכתי ב 1996. עד היום מלמדים נושאים אלו.
האנליזה הייחודית בה אני משתמש מאפשרת לבודד יחידות מוטוריות מקובעות בעמוד השדרה. היא מבוססת על טכניקת אקטיבייטור. כמו כן אני משתמש בטכניקות כירופרקטיקת ספורט לבודד בעיות במפרקי גפיים אצל ספורטאים.