בכירופרקטיקה קיימים היום שני זרמים עיקריים.
זרם הוליסטי: מבוסס על הגישה המקורית שצמחה משנת 1895 ע"י די. די. פאלמר ובנו בי. ג'יי. פאלמר. גישה שראתה את גוף האדם כחלק שלם המונע ע"י תבונה פנימית המתקשרת עם כל חלקי הגוף דרך מערכת עצבית מסועפת. תקשורת זו בליבת הגוף, ללא הפרעה. מאפשרת חיים, תקינות ובריאות לגוף כולו. התקדמות המדע חיזקה ואימתה גישה זו ברבות השנים. זרם זה צמוד ופועל בהתאם להנחה המקורית שבזכותה כירופרקטיקה צמחה לתחום הבריאותי הגדול ביותר בארה"ב לצד הרפואה הקונבנציונלית. כירופרקט הוליסטי מכיר בגוף האדם את היכולת המובנית הקיימת באינטליגנציה הפנימית של הגוף לשלוט, לבקר ולווסת את כל מערכות הגוף וכל פעולות הגוף אם לא קיימת הפרעה לתקשורת בין המוח( בינה, אינטלקט, תודעה, מחשבה) לגוף וחזרה בין הגוף למוח. הפרעה זו נקראת סבלוקסציה מורכבת. כירופרקטורים אלו מבינים פילוסופית, מדעית ומחקרית את ההשלכות שיש לסבלוקסציה מורכבת על תפקוד הגוף, החיוניות והבריאות שלו. הטיפול שלהם מכיל בעיקר כיוון כירופרקטי מדויק של עמוד השדרה בחלק בו קיימת סבלוקסציה בכדי להחזיר איזון ושיווי משקל בריאותי לגוף, להגביר את התנגדות וחוסן הגוף לחולי ולשקם בריאות ותפקוד אופטימלי למערכת התנועה ומערכת העצבים של הגוף.
זרם אלופתי רפואי: אינו מקבל את רעיון החיוניות וההוליסטיות בהבנת הכירופרקטיקה את בריאות הגוף. במקום הם מצמצמים את הפילוסופיה לרעיון פשוט ומכאני של תפקוד לקוי המוליד כאב ובזה הם אינם שונים מגישה קונבנציונלית המסתכלת באופן שטחי על סימפטום ומטפלת באופן המעורר תגובה מנוגדת לסימפטום או התופעה. כירופרקטורים אלו אינם יכולים להעמיד ביקורת מדעית כנגד הזרם ההוליסטי ובעיקר הם פשוט דוחים את הכירופרקטיקה ההוליסטית. טענתם העיקרית היא שכירופרקטיקה היא כעת זרם טבעי ברפואה הקונבנציונלית. הם טוענים באופן מטעה ולא מבוסס שכירופרקטיקה מטפלת במניפולציות לשם הקלה בסימפטומים וטיפול בכאב ומנסים להגדיר כירופרקטיקה מחדש במונחים אלו. ניסיונם הנואש להצטרף כגלגל חמישי לרפואה הקונבנציונלית לעולם לא יצלח.
נושא זה יוצר בעיה ובלבול בקרב הציבור השואף להגיע לכירופרקט מסיבות שונות. הרעיון להפוך כירופרקטיקה למעיין תרפיית כאב נוספת גוזל מהציבור את התועלת האמתית שהוא יכול להפיק מטיפול ותחזוקת עמוד השדרה. במרפאתי אני מיישם טכניקות ייחודיות ומידע לשיפור בריאות הגוף וגישה מיוחדת זו אינה עוסקת בהפגת כאב בלבד, אלא בשינוי דינמי של אורח החיים. זוהי הגישה המקורית והאמתית בכירופרקטיקה.
סבלוקסציה (תת-נקיעה) מורכבת: גורמת לאי-נוחות גלובלית בתפקודי מערכות הגוף. מרכיב המבנה של עמוד השדרה בפרט הוא חלק עיקרי בהבנה זו. ירידת טווח תנועה או תנועה לא תקינה של חוליות עמוד השדרה. כמו כן חוסר יישור סטטי או דינמי של מפרקי עמוד השדרה. שינויים תפקודיים ומבניים אלו גורמים לזרימת מידע מוגבר של עצבי כאב למערכת העצבים המרכזית (לרוב תת מודע ולא מורגש) וירידה בזרימת מידע תנועתי למערכת העצבים המרכזית (לרוב תת מודע ולא מורגש). סבלוקסציה (תת-נקיעה) גורמת למתח, חוסר איזון, שיבוש מידע ותפקוד לקוי במערכת העצבית ומערכות הגוף השונות. חוסר שיווי משקל ומתח במערכות הגוף השונות מוליד אי תפקוד תקין וחולי בהמשך הדרך. סבלוקסציה פוגעת ומשבשת את תפקוד הליבה ומקור אנרגיית החיים של הגוף!
למזלי ושמחתי הרבה הייתי מקורב לשני אנשים שהשפיעו ועיצבו את תחום הכירופרקטיקה באמצע המאה הקודמת. ד"ר ג'יי. קליי. תומפסון עבד יחד עם בי. ג'יי. פאלמר שפיתח את הכירופרקטיקה מתחילת המאה הקודמת והביא אותה לגדולתה. האדם היה גאון!!!! ד"ר גלן סטילווגון היה חבר קרוב לד"ר תומפסון. הוא המשיך את עבודתו ומחקריו של ד"ר תומפסון ויצר יחד עם ד"ר וולטר וורנון פירס טכניקה ששילבה הדמיות רנטגן לאנליזה שלהם. אנשים יקרים אלה, שהיו חלק מחיי, עיצבו את האופי והגישה המקצועית של הכירופרקטיקה והיוו השראה לאופן בו אני מטפל באנשים. אני מוקיר אותם וממשיך את דרכם לנצח!!!
אני כירופרקט המייצג ומיישם את הכירופרקטיקה ההוליסטית. להשגת בריאות אופטימלית בחרו תמיד כירופרקט הוליסטי!